Împachetați în siguranță produsele dvs. pentru livrarea prin curier

Dacă nu ați mai trimis colete în regim internațional sau trimiteți ceva fragil sau scump pentru prima dată, folosirea unui curier pentru livrarea bunurilor dumneavoastră poate face chiar și cel mai încrezător expeditor sa aibe puține emotii.

Indiferent dacă expediați în țara de origine sau că utilizați un serviciu de curierat internațional, coletul dumneavoastră va fi manipulat de mai multe ori, poate trece prin mai multe depozite de sortare și deoarece va fi transportat impreunaă cu alte pachete, acelea pot fi plasate deasupra acestuia. Și dacă expediați pe plan internațional, coletul dumneavoastră poate fi chiar supus presiunilor de mediu, cum ar fi extrem de cald sau rece.

Chiar dacă Zoom Curier este un transportator cu reputație și toți angajații sunt extrem de atenți cu toate coletele pe care le transportă, dacă articolele dumneavoastră nu sunt suficient de bine ambalate, pot apărea în continuare probleme. Ambalarea în siguranță a coletului este extrem de importantă, indiferent de ce trimiteți, dar mai ales dacă trimiteți obiecte electronice, mărfuri perisabile sau ceva fragil.

Niciun curier nu vă poate împacheta bunurile pentru dumneavoastră, dar acest ghid , Zoom Curier care vă ajută să vă împachetați coletul vă spune tot ce trebuie să știți pentru a vă împacheta articolele pentru un transport sigur și fără prejudicii.

 Alegerea unei cutii

Alegerea unei cutii adecvate este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteți face pentru a vă asigura că produsele dumneavoastră sunt protejate în timpul tranzitului și livrate în siguranță. Atunci când alegeți o cutie, sunt trei lucruri de luat în considerare: mărimea cutiei, rezistența cutiei și dacă o cutie veche reciclată este suficient de robustă.

Cutie de forță

Cu cât este mai greu obiectul sau obiectele pe care le trimiteți, cu atât este mai importantă rezistența ambalajului. Retailerii de ambalaje oferă cutii dedicate și special concepute pentru anumite articole (de exemplu: o bicicletă sau cluburi de golf) sau cutii cu utilizare generală de diferite puteri.

Puteți cumpăra cutii din carton ondulat, dublu sau triplu. Pentru informații mai detaliate, vă rugăm să verificați informațiile noastre privind instrucțiunile de rezistență a cutiilor.

Sugestii privind cerințele privind rezistența cutiei:

Peste 10 kg: cutie ondulată dublă.

Peste 30 kg: cutie ondulată triplă.

Peste 40 kg: cutie rigidă din lemn sau palet.

Lucrare de arta: cutie rigidă din lemn.

Instrumente muzicale: carcasă metalică sau cutie rigidă din lemn.

Reutilizarea cutiilor

Este foarte tentant să reutilizați o cutie veche. Aceasta este adesea o opțiune perfect valabilă pentru anumite bunuri, dacă respectiva cutie este împachetată corect, dar cu alte colete care ar putea fi plasate în partea superioară a coletului dvs. În tranzit, cutia trebuie să fie suficient de puternică pentru a rezista la aceasta. O cutie reutilizată va fi slăbită de utilizarea anterioară, deci are un potențial mai mare de a se prăbuși sau, mai rău, de a se rupe.

Dacă decideți să refolosiți o cutie, rețineți următoarele:

Zoom Curier recomandă numai reutilizarea unei cutii dacă este încă puternică, nedeteriorată, rigidă și robustă. Verificați dacă există semne de deteriorare, în special înfundarea părților laterale ale cutiei și rupturi sau îndoiri la încheieturile cutiei. Acestea sunt semne ale unei cutii riscante, slabe.

Consolidați încheieturile de pe cutie cu bandă de ambalare cu rezistență ridicată și folosiți dublul cantității decât pentru o cutie nouă.

Dimensiunea cutiei

Nu folosiți doar prima cutie pe care o găsiți. Utilizarea unei cutii de dimensiuni corespunzătoare este un factor important în protejarea obiectelor dvs., dar vă poate economisi și bani pe livrarea dvs. Lucruri de luat în considerare:

A. În cazul în care cutia este prea mică pentru conținutul său, atunci se pune presiune excesivă pe cutie. Acest lucru creează un risc mai mare de rupere a cutiei în timpul transportului. Alegeți o cutie care vă permite să plasați învelișul recomandat de 7 cm de folie cu bule sau amortizare internă în jurul elementelor din cutie. Obiectele dvs. ar trebui să stea lejer, nu forțat și nu trebuie să atingă pereții cutiei.

b. Dacă respectiva cutie este prea mare pentru conținut, veți avea nevoie de amortizare internă suplimentară pentru a vă asigura că elementele dvs. nu se mișcă înăuntru, deoarece acestea pot provoca daune.

 Despre diverse materiale de ambalare

Există o mare varietate de materiale de ambalaj pe care le puteți utiliza pentru a vă proteja produsele. Când utilizați un curier pentru a trimite un colet, acesta va fi manipulat de mai multe ori, va fi expus condițiilor de mediu și vibrațiilor de transport, deci este foarte important să folosiți materialele potrivite pentru ambalare.

Ambalaje exterioare

Carton ondulat

Acesta este cel mai utilizat ambalaj exterior, iar rezistența cutiei este absolut critică. Cu cât sunt mai grele elementele, cu atât este mai mare cerința de rezistență a cutiei. O greșeală obișnuită este reutilizarea cutiilor care au fost excesiv de slăbite.De fiecare dată când este utilizată o cutie, aceasta își pierde rigiditatea și forța. În cazul în care alte cutii sunt plasate pe partea de sus a coletului dumneavoastră în timpul tranzitului, acest lucru pune presiune pe cutie și eventual pereții cutiei ar putea slăbi și ceda.

Plicuri Express

Dacă trimiteți numai documente, vă recomandăm să utilizați un plic expres. Curierul dvs. va fi în măsură să ofere acest lucru. Un plic expres este un plic de carton rigid, cu o husă închisă pentru documente și o clapă de etanșare. Acesta este ideal pentru protejarea documentelor în timpul tranzitului.

Pungi Express

Curierul dvs. va purta în mod normal pungi expres la bordul vehiculului. Aceste pungi de plastic sigilabile vin în trei dimensiuni și protejează conținutul de condițiile de mediu. Cu toate acestea, vă rugăm să rețineți că nu oferă amortizare sau protecție împotriva impactului, așadar vă rugăm să plasați elementul într-un plic căptușit sau în cutie mică înainte de a-l plasa în punga express. Nu trimiteți niciodată obiecte fragile într-o pungă de curier, deoarece acestea nu vor fi protejate suficient.

Ambalare internă

Nivelurile recomandate pentru amortizarea internă împiedică mișcarea în interiorul cutiei, protejează obiectele de impact și reduc riscul de avarie în timpul transportului.

Folie cu bule

Bubble wrap este materialul perfect de amorsare internă pentru protejarea produselor ușoare în tranzit. Este ușor de procurat sau poate o aveți deja în casă sau birou. Puteți utiliza folie cu bule pentru a proteja articolele individuale și pentru a vă proteja bunurile în interiorul coletului. Vă recomandăm cu insistență utilizarea mai multor straturi de înveliș cu bule pentru fiecare element, lucru care o sa va ofere o protecție maximă.

Umpleți cu polistiren

Cipsurile de împachetare din polistiren sau “fulgii” reprezintă materialul perfect pentru umplerea spațiului pentru articole ușoare.

Iată cum să le folosiți în colet:

Ambalați individual fiecare articol în folie cu bule și umpleți cutia cu cel puțin 7 cm de fulgi de polistiren.

Plasați elementele în centrul cutiei, asigurându-vă că nu se ating unul de celălalt sau de pereții exteriori ai cutiei.

Umpleți cutia cu polistirenul de ambalare înainte de a sigila coletul cu bandă de ambalare puternică.

Polietilenă Spumă

Spuma de polietilenă este ideală pentru obiectele delicate deoarece este moale și neabrazivă. Vă recomandăm să împachetați complet un articol delicat cu spumă de polietilenă, asigurându-vă că nici o parte a articolului nu este expusă. Aplicați folie cu bule și împachetați ca mai înainte.

Hârtie mototolită

Acesta este un material de umplutură folosit în mod obișnuit, dar nu este materialul ideal de ambalare internă pentru articolele mai mici sau fragile, deoarece nu se izolează sau protejează, precum foliile cu bule sau fulgii de ambalare. Este totuși eficace pentru cutii care conțin articole mai mari pre-ambalate. Când utilizați acest material, asigurați-vă că hârtia este strânsă și că așezați cel puțin 10 cm de hârtie între articole și cutia exterioară.

 Împachetați în siguranță obiectele în interiorul cutiei.

Cu cât sunt mai fragile obiectele pe care le trimiteți, cu atât mai multă grijă este necesară atunci când sunt ambalate pentru expediere. Modul în care vă izolați și împachetați obiectele depinde de ceea ce trimiteți și de cât de fragile sunt ele.

Puneți obiectele în siguranță

Dacă expediați obiecte electronice sau produse care conțin sticlă, este esențial ca produsul să fie suspendat complet în cutie și să nu atingă pereții cutiei.

Acest lucru vă va proteja articolele de orice impact în tranzit și va reduce radical orice posibilitate de deteriorare.

Zoom Curier vă recomandă să folosiți folie cu bule sau ambalaje pentru izolarea interioară, dar vă rugăm să rețineți că pur și simplu înfășurarea articolelor în folie cu bule nu constituie o suspensie completă în cutie, iar articolele dvs. ar putea fi totuși supuse unor presiuni de impact.

Când se suspendă un produs fragil, sunt recomandate colțare din polistiren sau capace de capăt.

Cutie dublă pentru protecție maximă

Ca măsură de precauție suplimentară pentru articolele foarte fragile, puteți, de asemenea, să “dublati” produsul dvs. Când dublați un articol, trebuie să vă asigurați că ambalajul exterior este de cel puțin 15 cm mai lung și mai lat decât cutia care conține produsul dvs. Iată cum să “dublezi” un colet:

Așezați 7 cm de fulgi de polistiren pe podeaua cutiei exterioare.

Plasați cutia interioară care conține elementul dvs. central în cutia exterioară.

Umpleți cu grijă caseta exterioară cu fulgi de polistiren (parțile laterale și partea superioară) și sigilați cutia exterioară.

Aceasta este o modalitate foarte bună sau un strat suplimentar de protecție extrem de robust.

Transportați mai multe articole într-o singură cutie

Dacă trimiteți mai mult de un element într-o singură cutie, este important să vă amintiți să împachetați și să izolați în mod adecvat elementele individuale, astfel încât să nu poată să se miște și să se ciocnească în interiorul cutiei. În timpul transportului, acest lucru poate duce la deteriorarea unuia sau a tuturor obiectelor aflate în înterior.

Pentru a preveni deteriorarea obiectelor, urmați aceste sfaturi:

1. Înfășurați fiecare cadou sau element în mod individual

Vă recomandăm să împachetați fiecare articol în ambalaje cu bule pentru a-l proteja în timpul transportului:

Dacă este un obiect gol, de exemplu o ceașcă sau vază, vă recomandăm să umpleți interiorul cu folie cu bule.

Dacă este un echipament sensibil și fragil, cum ar fi un obiectiv pentru cameră, vă sugerăm să adăugați un strat subțire de hârtie de împachetat înainte de a închide învelișul cu bule. Acest lucru va ajuta la evitarea infiltrării prafului în echipament.

Pentru elementele electronice, trebuie să luați în considerare utilizarea unei pungi antistatice. Aceasta protejează împotriva electricității statice care poate deteriora sau contamina elementele electronice. Odată plasat în punga anti-statică, înveliți cu folie cu bule și protejați cu fulgi de ambalare din polistiren pentru o protecție maximă. Pungile anti-statice sunt disponibile într-o mare varietate de dimensiuni.

2. Împachetați cu atenție obiectul dvs. cu materiale de amortizare recomandate

Formele cele mai utilizate în mod obișnuit de materiale de ambalare interioară a coletelor, înveliș cu folie cu bule și spumă sau fulgi de polistiren sunt usor de procurat. Ele vă protejează și amortizează obiectele de vibrații, impact și șocuri. Materialele de amortizare ar trebui utilizate după cum urmează:

Așezați-le pe baza sau pe podeaua cutiei.

Plasați articolul sau articolele învelite individual pe stratul de bază și adăugați chips-uri de ambalare sau înveliș cu bule în toate părțile.

Plasați materialul între elementele din interiorul cutiei astfel încât elementele să nu poată aluneca și să se deterioreze reciproc.

Verificați dacă obiectele nu ating pereții cutiei (sau capacul) pentru a evita potențialele vulnerabilități la impactul exterior.

Plasați materialele deasupra elementelor pentru a crea un strat superior de izolație.

Cutia trebuie umplută complet cu materialul de amortizare, astfel încât obiectele din interior să nu aibă loc de mișcare.

3. Sigilarea coletului

Sigilarea coletului este la fel de importantă ca și utilizarea cutiei corecte. Sigilarea robustă adecvată reduce semnificativ șansele ca o cutie să se prăbușească sau să fie deteriorată în timpul transportului. Urmați acești pași atunci când închideți coletul:

1

Utilizați o bandă de ambalare puternică pentru colet, nu o bandă de mascare sau o bandă subțire! Banda de ambalare robustă este vitală pentru menținerea formei și securității cutiei. Sigilarea slabă poate duce la ruperea sau la deteriorarea cutiei.

2

Sigilați pachetul de cel puțin 3 ori, în ambele direcții. Vă recomandăm cu tărie să va asigurați că toate îmbinările cutiei sunt întărite. Cu cât folosiți mai multă bandă, cu atât este mai puternică cutia.

 Etichete și documente de expediere

1. Etichete de expediere

Aplicați câte o etichetă de transport la fiecare colet. Ar trebui să predați câte o copie de rezervă a etichetei curierului în momentul colectării.

Eticheta de transport trebuie să fie atașată la colet, folosind o husă închisă pentru documente. Șoferul care vă colectează coletul ar trebui să fie capabil să furnizeze acest lucru (cu toate acestea s-ar putea sa nu aibă întotdeauna stoc). Dacă nu este disponibilă o husă închisă, lipiți eticheta pe colet, asigurându-vă că nu acoperiți codurile de bare cu bandă. Asigurați-vă că păstrați codul de bare drept (de exemplu, nu îl îndoiți de colț), deoarece acest lucru va împiedica scanarea coletului.

2. Facturile vamale

Facturile vamale sunt necesare numai dacă expediați mărfuri în afara Uniunii Europene (UE).

 Etichetare specială pentru articole fragile

Dacă pachetul dvs. cântărește mai mult de 25 kg, este necesar să plasați o etichetă “Colet greu” pe el.

Fragil, manevrați cu grijă

Deși vă recomandăm să folosiți etichete “manevrați cu grijă” sau “fragile” pentru obiecte care sunt deosebit de delicate, acest lucru nu garantează deteriorarea. Singura modalitate de a vă asigura că elementele dvs. nu vor fi deteriorate este să vă asigurați că sunt ambalate corect și în siguranță.

În ciuda introducerii acestei autocolante pe pachetul dvs., un serviciu de curierat standard nu îi va acorda un tratament special. Rețelele de curierat nu sunt potrivite pentru acest tip de manipulare specializată. Dacă este important ca pachetul să fie menținut într-un mod special, cel mai bun mod de a realiza acest lucru este să puneți pachetul pe un palet.

 Ajutor pentru ambalare

Ambalare Do și Don’ts:

Do:

Utilizați o cutie suficient de puternică pentru conținut, în mod ideal o cutie nefolosită.

Utilizați o cutie care are dimensiunea corectă pentru produsele pe care le expediați.

Îndepărtați toate etichetele cu coduri de bare vechi, etichetele de adrese sau marcajele de pe cutie.

Înfășurați fiecare articol în parte înainte de a îl introduce în cutie.

Protejați articolul (ele) din interiorul cutiei cu materiale adecvate de amortizare interioară.

Plasați o etichetă de adresă suplimentară în cutie ca măsură de precauție.

Utilizați o cutie cu căptușeală dublă dacă greutatea pachetului dvs. depășește 10 kg.

Utilizați o cutie rigidă din lemn atunci când expediați lucrări de artă sau produse grele de peste 40 kg.

Asigurați-vă întotdeauna că aplicați banda de sigilare în ambele direcții, în jurul cutiei.

Rețineți întotdeauna că în cazul în care ambalajul nu este corespunzător, este posibil să nu puteți revendica despăgubiri în cazul deteriorării.

Don’t:

Nu reutilizați o cutie veche în cazul în care pereții cutiei sunt slăbiți sau deteriorați.

Nu lăsați niciun element din cutie să atingă pereții interiori ai cutiei.

Nu permiteți nicio mișcare a obiectelor dvs. în cutie – asigurați-vă că respectiva cutie este complet umplută cu material de ambalaj interior, cum ar fi fulgi de ambalare din polistiren.

Nu trimiteți obiecte interzise, cum ar fi lichide inflamabile.

Nu trimiteți bunuri perisabile care trebuie să fie păstrate la rece, care nu sunt potrivite pentru un serviciu de curierat standard. Majoritatea țărilor interzic importul de produse alimentare perisabile fără o licență specială.